Önkéntesként a helyi közösségért

Dátum: 
2022. december 13.

Önkéntesként tevékenykedsz egy szervezetben, vagy még csak szemezgetsz a lehetőséggel, de eddig nem mertél belevágni? Vegyél részt online workshopunkon, ahol körbejárjuk a témát, hogy miért éri meg csatlakozni egy civil szervezethez hosszútávú önkéntes segítőként, vagy akár rövid távon, alkalmilag. Megosztjuk a legfontosabb tanácsokat, mire figyelj az önkéntes tevékenység során, hogyan tudsz részt venni egy közösség építésében úgy, hogy valóban hasznos munkát végezz. Vajon olyan tevékenységet érdemes választani, amiben jók vagyunk, vagy épp olyat, amit még sosem csináltunk?

Az online workshopra várjuk a jelentkezését azoknak, akik már önkénteskednek, számos tapasztalatuk van, és lennének kérdéseik, amit megkérdeznének. Várjuk azokat, akiknek vannak tapasztalataik, amiket szívesen megosztanának, és megkeressük az általános jellemzőit az önkéntességnek. Azokat is várjuk, akik még nem voltak önkéntesek, de nagyon szeretnének belevágni, és bátorításra, egy-két kérdés tisztázására van szükségük.

A workshop célja, hogy tisztázzon szakmai kérdéseket, megmutassa az önkéntesség sokféleségét és bátorítást adjon annak, aki már önkéntes, és annak is, aki még csak tervezi az önkénteskedést. 

 

A workshopon szó lesz arról, hogy:

• Milyenek az önkéntes tevékenységek, miből lehet választani? Hogyan választunk tevékenységet?
• Van-e ideális önkéntes? Mindenki alkalmas önkéntesnek?
• Mi számunkra a legnehezebb része az önkéntes tevékenységnek? Megbeszéljük a felmerülő problémákat, kérdéseket.
• Betekintünk a színfalak mögé, megnézzük az önkénteseket a fogadó szervezetek szempontjából.
• Kitekintünk az önkéntesség társadalmi hatására, elgondolkodunk az új trendekről, irányokról.

Az önkénteseknek a jelenlegi környezetben még fontosabb szerepe lesz, mint eddig! Legyél te is az erő része, ami összetartja a társadalmat!

 

A program minden érdeklődőnek INGYENES,
az Önkéntesek Nemzetközi Napja alkalmából

Jelentkezési határidő: 2022. december 5.

Regisztráció a workshopra: https://forms.gle/iSiahvQBR3XhYkjn7

 

A program megvalósulását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.