az Önkéntesség Támogatásáért

27 éve indult el az első Talentum Önkéntes-
képző.

21 éve működik a Talentum Alapítvány.

17 éve jött létre a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum.

english

YouTube

Vakbarát nézet

Facebook

Keresés

Facebook

Társadalmi fejlesztés az

együttműködés erejével

  Tematikus programok

  Életre hívtunk és működtetünk olyan önkéntes programokat, melyek egy-egy tematika mentén, az adott fogadó intézménnyel szoros együttműködésben valósulnak meg. A különböző területek önkéntesei közösséget is alkotnak, klub formájában rendszeresen találkoznak egymással. A klub alkalmak során időt fordítanak a csapatépítésre, önkéntes élményeik megosztására, és sor kerül szakmai továbbképzésekre is.

  Színházi önkéntes program – Szegedi Nemzeti Színházzal

  A színházi önkéntesek tevékenységük során ellátják a színház népszerűsítését szegedi rendezvényeken, szórólapot osztanak a színházban, helyi programokon. A bejelentkező érdeklődők számára csoportvezetést végeznek a színház kulisszái mögé, mesélnek a színház világáról, és saját önkéntes élményeikről. Akinek ideje és energiája engedi, a hétköznapi munkája mellett statisztaként is kipróbálhatja magát a színházi darabokban.

  Színházi önkéntes program – Szegedi Nemzeti Színházzal

  Múzeumi önkéntes program – Móra Ferenc Múzeummal

  A múzeumi önkéntesek feladata a tárlatvezetés csoportoknak. Az önkéntesek a múzeumi tárlatvezetésből vizsgát tesznek, és ezt követően is folyamatosan képzik magukat, rendszeresen bővítik az ismereteiket azokról a tárlatokról, amelyek bemutatását vállalják. Ezen felül az önkéntesek rendszeresen részt vesznek a múzeum népszerűsítő programjaiban (pl.: múzeumok éjszakája).

  Múzeumi önkéntes program – Móra Ferenc Múzeummal

  Kórházi betegsegítő önkéntes program – Szent-Györgyi Albert Klinikai Központtal

  A kórházi betegsegítő önkéntesek a Klinikai Központ különböző osztályain nyújtanak segítséget a betegeknek, a nővérek szakmai irányítása mellett. Az önkéntesek feladata meghatározott, a betegek étkeztetésében, sétáltatásában segítenek, beszélgetnek az ágyban fekvő személyekkel, játszanak a gyerekekkel. A betegsegítő önkéntesek tevékenységüket felkészítést követően kezdhetik meg, amelyek elméleti és gyakorlati részből állnak, munkájuk során nagyon fontos az empatikus magatartás a betegek felé, az együttműködés a kórházi szakemberekkel.

   

  Múzeumi önkéntes program – Móra Ferenc Múzeummal Kórházi betegsegítő önkéntes program – Szent-Györgyi Albert Klinikai Központtal

   

  Mindhárom tematikus programra jellemző, hogy a programokhoz csak időszakosan lehet csatlakozni, és az önkénteseknek felkészítésen kell részt venniük. 

  X