az Önkéntesség Támogatásáért

27 éve indult el az első Talentum Önkéntes-
képző.

21 éve működik a Talentum Alapítvány.

17 éve jött létre a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum.

english

YouTube

Vakbarát nézet

Facebook

Keresés

Facebook

Társadalmi fejlesztés az

együttműködés erejével

  Nemzetközi önkéntesség

  2014-ben kezdtünk külföldi önkéntesek fogadásába, melyre az Európai Unió által finanszírozott Európai Szolidaritási Testület (ESC) program nyújt lehetőséget (2018 előtt Európai Önkéntes Szolgálat – EVS). Az eltelt időben több mint 60 fiatal önkénteskedett nálunk hosszabb (10-12 hónapos), vagy rövidebb (2 hónapos) projektek keretében. Külföldi önkénteseink a projektek során különböző területeken önkénteskednek, óvodákban, iskolákban, tanodákban, idősek otthonában, kórházban, meghívás esetén számos további intézménynél, civil szervezetnél, illetve helyi és megyei programokon, rendezvényeken.

  Az Eurodesk hálózat tagjaként és akkreditált támogató szervezetként magyar fiatalokat segítünk abban, hogy éljenek az európai mobilitási lehetőségekkel, legyen az rövid- vagy hosszútávú önkéntesség, vagy akár 1-2 hetes ifjúsági csere. Már a folyamat elején segítünk az „útkeresésben”, a pályázásban, és végig kísérünk mindenkit a külföldi önkéntes szolgálatában egészen a hazaérkezésig.

  Szeged pezsgő diákéletének egy jelentős részét adják a külföldi egyetemisták. Az elmúlt években többen a mi önkénteseinkként szolgáltak a városban és környékén, ezzel is erősítve saját integrációjukat. Különösen aktívak ebben az afrikai fiatalok, akik mindig üde színfoltját jelentik a gyerekek, fiatalok és felnőtteknek szánt programjainknak.

  Magyarként külföldön, vagy külföldiként nálunk önkénteskedni nagy kaland és egy éltre szóló „befektetés”. Az élmények mellett számos hasznos készséget, önbizalmat, magabiztosságot lehet elsajátítani, ami bőségesen kamatozik a munka világában is.

  X