az Önkéntesség Támogatásáért

27 éve indult el az első Talentum Önkéntes-
képző.

21 éve működik a Talentum Alapítvány.

17 éve jött létre a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum.

english

YouTube

Vakbarát nézet

Facebook

Keresés

Facebook

Társadalmi fejlesztés az

együttműködés erejével

  Szolgáltatások

  Szolgáltatásainkat közhasznú formában nyújtjuk.

  a. Felkészítések, képzések

  Alapítványunk rendszeresen szervez ismeretbővítő alkalmakat. Nonprofit menedzsment vagy önkéntesség témában így szakmai fórumok, műhelymunkák, konferenciák kerülnek meghirdetésre. Célunk, hogy olyan ismeretbővítési lehetőségeket biztosítsunk, ahol a szervezetek munkatársai megoszthatják tapasztalataikat, közös tanulási folyamatban vehetnek részt, fejleszthetik felelősségvállalásukat a társadalomban.

  Az utóbbi években csoportos találkozásként és online formában is szerveztünk felkészítéseket. Főbb témáink 2020-ban: Önkéntes alapképzés; Hol vannak a fiatalok az online térben?; Civil energizáló vezetőknek; Civil energizáló munkatársaknak; Önkéntes menedzsment. 2020-ban a tudásfejlesztésre fordított órák száma: 101.

  A képzéseken választott módszerek (nemformális tanulás módszerei, kiscsoportos témafeldolgozás, gyakorlatorientált ismeretbővítés, szerep- és szituációs játékok, előadások, beszélgetések) az ismeretek könnyebb elsajátítását szolgálják, igazodnak a csoport igényeihez, a tréneri szabadság pedig lehetőséget nyújt arra, hogy a képzés közben esetlegesen felmerülő problémák, kérdések megvitatásra kerüljenek.

  Választható képzéseink 2022-ig engedélyezett formában igényelhetők. Az új felnőttképzési rendszerben bejelentett képzéseket tudunk vállalni.

  b. Tanácsadás, tájékoztatók, népszerűsítések

  Nonprofit menedzsment, önkéntesség, iskolai közösségi szolgálat és közösségi együttműködések témában vállalunk tanácsadást, tapasztalatmegosztást.

  Felkérésre népszerűsítő alkalmakat tartunk iskolai közösségi szolgálat, önkéntesség témakörben. Külföldi önkénteseink interkulturális fejlesztést végeznek tanodákban, iskolai órákon, kollégiumokban.

  Rendszeresen részt veszünk Szeged nyilvános rendezvényein, ahol széleskörűen toborozzuk az önkénteseket. Megtalálhatók vagyunk a Hídi Vásáron, a Múzeumok éjszakáján, az Állásbörzéken, a Szegedi Ifjúsági Napokon.

   

  c. Szervezetfejlesztés

  A nonprofit szektor átfogó fejlesztése elsősorban Szegeden, illetve megyei szinten történik, de vállalunk szervezetfejlesztési alkalmakat az ország valamennyi régiójában, valamint a határontúli magyar közösségeknek, szervezeteknek is. Az átfogó fejlesztés eredményeként a nonprofit intézmények és civil szervezetek megerősödnek, összefognak és magas minőségi színvonalon szolgáltatnak, melynek hatására a helyi társadalmi problémák csökkennek, a társadalmi kihívásokra válaszok születnek.

  Szervezetfejlesztés során az adott szervezetre szabottan stratégiát tervezünk, vagy a stratégiához igazodva egy-egy részterület fejlesztése történik facilitátor segítségével.

   

  d. Civil szinergia- Korall klub

  A jövőben a civil szektor akkor tud igazán hatékonyan működni és célt érni, ha a kapcsolódó szervezetek nyitottak arra, hogy erőforrásaikat megosszák egymással. Egyik ilyen fontos erőforrásunk a TUDÁS. A közös összefogás sokkal fenntarthatóbb és kommunikálhatóbb, az együttműködések szinergiáját segíti elő, hogy 2021-től különös figyelmet fordítunk a szervezetek összekapcsolására.

  Az új kihívásokra újszerű megoldás:  Korall klub  online nonprofit közösség indult 2021-ben. A naprakész információk, egymás támogatása szakmai tapasztalatokkal, állandó innováció és kreativitás segítése új ismeretekkel és módszerekkel a virtuális térben - ez a Korall klub újszerűsége. Online tudásátadási programjaink (workshopok, chit-chat klub, képzések) visszanézhetők a Korall klubban.

  A szolgáltatáshoz weboldal is társul, ahol az előadások, workshopok videó anyagai, szakmai leírások, sablonok, jógyakorlatok találhatók. 

  A Korall klub tagsági díjas, amelyhez számos szolgáltatás biztosítunk. Bővebb információ a korallklub.hu oldalon érhető el.

   

  X