az Önkéntesség Támogatásáért

27 éve indult el az első Talentum Önkéntes-
képző.

21 éve működik a Talentum Alapítvány.

17 éve jött létre a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum.

english

YouTube

Vakbarát nézet

Facebook

Keresés

Facebook

Társadalmi fejlesztés az

együttműködés erejével

  Te hányfelé szakadsz?

  Dátum: 
  2023. november 23.

  Reggel szól az ébresztő! Alig aludtál. Egész éjjel a mai napon járt az agyad. Még fel sem keltél, de már fáradt vagy. De menni kell. Reggelire nincs idő, bedobsz egy kávét. Szokás szerint dugó van a városban. Egyre idegesebb vagy. Jönnek az értesítések, folyamatosan pittyeg a telefonod. Üzenetek, e-mailek, értesítések. Valaki lemondja, átszervezi, változtatja. 30 perc múlva már az egész nap másként néz ki, mint tegnap este. És egy határidőt is elfelejtettél, ami most jut eszedbe.

  Mire oda kerülsz, hogy önkéntesként kellene jelen lenned, addigra annyira fáradt vagy, hogy alig tudsz figyelni arra, aki épp segítséget kér tőled. Szégyelled magad. Pedig milyen nagy szüksége lenne most rád, de legtöbbször már csak azt érzed, hogy sodor az ár. És sokszor fogalmad sincs, hogy mivel ment el az elmúlt egy hónap. Ha hagyod, hogy elhatalmasodjon benned, feletted, sokkal nagyobb árat fizethetsz érte, mint gondolnád.

  Ha sokszor érzed, hogy összecsapnak a fejed fölött a hullámok, ha gyakran van benned hiányérzet, hogy nem végeztél el aznap mindent, amit szerettél volna, ha sokszor attól tartasz, hogy nem vagy elég jó segítő, akkor ez a workshop neked szól.

   

  Itt lehetőséged lesz végiggondolni, hogy…
  • mennyire vagy érintett a témában, hogyan érzed magad, mennyire vagy testileg-lelkileg kimerült,
  • megismerhetsz módszereket és eszközöket, melyek a megküzdést segíthetik a hétköznapokban,
  • képet kaphatsz arról, hogy milyen motivációk, minták és és/vagy hiedelmek befolyásolják a döntéseidet,
  • milyen a viszonyod a munkádhoz, milyen szerepet tölt be az életedben, hogyan viszonyul a többi általad betöltött szerephez.

   

  A workshopot vezeti: Adamovits Judit, okleveles pszichológus

  Hosszú évekig esélynövelő projektekben dolgozott, melyeknek célja a családok, gyerekek segítése volt. Itt találkozott először azzal a fajta túlterheltséggel, amely a jelenkor emberét élete szinte minden területén veszélyeztetheti. Legyen szó felsővezetőről, szülőről, segítő szakmában dolgozóról, ez a nehéz, nyomasztó fáradtság lassú és csöndes módon kúszik be a hétköznapokba. 

   

   

  A WORKSHOP KORALL KLUBTAGOKNAK INGYENES,
  klubtagságon kívül részvételi díj: 3.500 Ft/fő.

  Jelentkezési határidő: 2023. november 19.

  Regisztráció a workshopra: https://forms.gle/vhq5nYvJNkmLCGicA
  A workshop minimum 8 fő jelentkezése esetén indul.

  X