az Önkéntesség Támogatásáért

27 éve indult el az első Talentum Önkéntes-
képző.

21 éve működik a Talentum Alapítvány.

17 éve jött létre a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum.

english

YouTube

Vakbarát nézet

Facebook

Keresés

Facebook

Társadalmi fejlesztés az

együttműködés erejével

  Civil szervezet, amit önkéntesek működtetnek

  Dátum: 
  2023. február 15.

  Egy civil szervezet meghatározott struktúra szerint működik, amelynek vannak kötelező elemei, és vannak választható részei. Ha egy civil szervezetet TISZTÁN ÖNKÉNTES SZEMÉLYEK MŰKÖDTETNEK, az egy szervezeti döntés, mint ahogy az is, ha fizetett alkalmazottak dolgoznak a szervezetben. A működési mechanizmusban nagyon sokat számít, hogy önkéntesekkel vagy alkalmazottakkal építjük-e a szervezetünket!
  Egyik sem jobb vagy rosszabb, EGYSZERŰEN CSAK MÁS! Viszont ezt a másságot érdemes megvizsgálni, értelmezni a gyakorlat oldaláról.

   

  Milyen vezetői dinamika, belső kommunikáció, problémamegoldás vagy időgazdálkodás jellemzi azt a szervezetet, amit önkéntesek működtetnek? Miért érdemes megismerni, megérteni ezt a háttérben húzódó struktúrát, és hogyan érdemes ennek tudatosításával jól kormányozni a szervezetet?

  A műhelymunkán ezekre a kérdésekre keressük a választ egy CIVIL PÁRBESZÉD során: a Talentum Alapítvány munkatársa vezeti a beszélgetést, beszélgetőtársa tapasztalt, több önkéntes alapon működő civil szervezet tagja, vérbeli közösségi ember.

   

  A műhelymunkát vezeti a Talentum Alapítvány részéről:
  Zsivkovitsné Gyenes Krisztina, ügyvezető igazgató, civilfejlesztő

  A tapasztalatait megosztja:
  Puskásné Halál Ágnes, közösségfejlesztő, szociális munkás. Közösségfejlesztők Egyesülete, Szeg-vár-lak Egyesület, Senior Kávézó Egyesület

   

  A műhelymunkán kiscsoportos beszélgetés formájában a résztvevőknek is lehetőségük van megosztaniuk egymással tapasztalataikat, dilemmáikat, jógyakorlataikat a szervezetükről, és lehetőségük van közösen beszélgetni, kérdezni egymástól.

   

  A WORKSHOP KORALL KLUBTAGOKNAK INGYENES,
  klubtagságon kívül részvételi díj: 3.500 Ft/fő.

  Jelentkezési határidő: 2023. február 10.
  A workshop minimum 8 jelentkező esetén indul.

  Regisztráció a workshopra: https://forms.gle/h2qahWP6ThmFoW3K9

   

   

   

  X