az Önkéntesség Támogatásáért

27 éve indult el az első Talentum Önkéntes-
képző.

21 éve működik a Talentum Alapítvány.

17 éve jött létre a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum.

english

YouTube

Vakbarát nézet

Facebook

Keresés

Facebook

Társadalmi fejlesztés az

együttműködés erejével

  Megjelent Az Önkéntesség Európai Terve 2030 magyar nyelven

  Dátum: 
  2023. november 14.

  Megjelent a hivatalos magyar fordítása az Európai Önkéntes Központ által létrehozott Az Önkéntesség Európai Terve 2030 (Blueprint for European Volunteering 2030) című dokumentumnak. A Talentum Alapítvány egyik idei vállalása volt, hogy a nemzetközi hálózat tagjaként elkészíti a terv fordítását, hogy a hazai civil és nonprofit szektor is megismerkedhessen a nemzetközi ajánlásokkal. Ezeket az önkéntesség hatékonyabb és eredményesebb európai szakpolitikai keretrendszeréhez fogalmazták meg, hogy segítse és ösztönözze az önkénteseket, az önkéntességet és az önkénteseket fogadó szervezeteket és partnereiket.

  A terv iránymutatásként szolgál a CEV és más, az önkéntességgel foglalkozó érdekelt felek, különösen a szakpolitikai döntéshozók számára azokkal a lépésekkel kapcsolatban, melyek szükségesek az önkéntesség valós potenciáljának eléréséhez.
   
  Öt tematikus koncepció köré szerveződik:
  • Független és inkluzív szerepvállalás;
  • Új önkéntesek és új módszerek;
  • Megerősítés;
  • Az önkéntesség hozzájárulásának megbecsülése;
  • Erőforrások és koordináció.
   

  A BEV2030 magyarul a képre kattintva olvasható, míg ezen a linken elérhetőek az eddigi, más nyelvekre lefordított verziók.

   

  A BEV2030 tartalmáról kedvcsinálóként egy infografikát is készítettünk, ami a képre kattintva teljes méretben olvasható.

   

   

  X