Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért – üdvözlet a webhelyen!

Még nem lett létrehozva címlapra kerülő tartalom.

Hírek

2022. december 13.
Önkéntesként tevékenykedsz egy szervezetben, vagy még csak szemezgetsz a lehetőséggel, de eddig nem mertél belevágni? Vegyél részt online workshopunkon, ahol körbejárjuk a témát, hogy miért éri meg csatlakozni egy civil szervezethez hosszútávú önkéntes segítőként, vagy akár rövid távon, alkalmilag. Megosztjuk a legfontosabb tanácsokat, mire figyelj az önkéntes tevékenység során, hogyan tudsz részt venni egy közösség építésében úgy, hogy valóban hasznos munkát végezz. Vajon olyan tevékenységet érdemes választani, amiben jók vagyunk, vagy épp olyat, amit még sosem csináltunk?
2022. november 25.
Adhatsz-e szebb ajándékot szeretteidnek annál, hogy segítesz megvalósítani a küldetésüket? Ha van olyan családtagod, barátod, aki a civil szférában dolgozik vagy önkénteskedik, biztosan tudod, hogy mennyire hálás minden segítségért. A karácsony a legjobb alkalom arra, hogy kézzelfogható formában is kifejezd támogatásodat az iránt az ügy iránt, ami felé elköteleződött. Ráadásul most még tavalyi áron vásárolhatod meg az ajándék előfizetést!
2022. december 1.
Van-e értelme a tervezésnek egy ilyen kiszámíthatatlan környezetben? Mi azt mondjuk, hogy nem csak hogy van, de egyenesen nélkülözhetetlen! Csak kicsit másképp kell gondolkodni! A következő fél évre is alig lehet előre látni, ezért még fontosabbá válik a felkészülés a jövő évre. Az online workshop azoknak szól, akik egy civil szervezet vezetőjeként szeretnének felkészülten belevágni a 2023-as évbe. Hogyan készítsük el a következő éves munkatervet? Hogyan készítsünk költségvetési tervet egyszerűen? Hogyan vértezzük fel magunkat és szervezetünket az egyik pillanatról a másikra bekövetkező változásokra? Mennyire ragaszkodjunk az általunk meghatározott tervekhez, és mikor érdemes elengedni azokat és új irányba lépni?
2022. november 10.
A Talentum Alapítvánnyal számos alkalommal találkozhattak már az önkéntesség iránt érdeklődők. Fesztivál munkacsoportunk rendszeresen feltűnik például a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Civil Piacon, az Árkád Civil Plázáján vagy éppen a Hídi Vásár forgatagában, hogy minél szélesebb körben megismertesse civilfejlesztő, közösségépítő tevékenységét és önkéntes programjait. Ehhez a népszerűsítő akcióhoz kaptunk most segítséget: a következő szezonban már az Expodom Kft. által felajánlott rendezvénysátorban várjuk az érdeklődőket.
2022. november 23.
Az online workshop alkalmával a civil szervezetek életében is előkerülő szerződési formákat vesszük sorra két szempontból. Vizsgáljuk a civil oldalról, hogy mikor mit érdemes, előnyös kötnünk és vizsgáljuk jogi szempontból, hogy mire figyeljünk, hogy milyen tipikus hibákat kerüljünk el. A workshopra olyan jogászt hívtunk meg, aki számára a civil szektor sem ismeretlen, így szektorra szabottan tudjuk megismerni azokat a lehetőségeket, amelyek alternatívát jelentenek a foglalkoztatásra irányuló jogviszonyok rengetegében.

Támogatók

 

 

 

Szegedért Alapítvány