az Önkéntesség Támogatásáért

26 éve indult el az első Talentum Önkéntes-
képző.

20 éve működik a Talentum Alapítvány.

16 éve jött létre a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum.

english

YouTube

Vakbarát nézet

Facebook

Keresés

Facebook

Lendülettel és felelősséggel

a társadalomban,...

Hírek

  2022. 02. 02.
  A bántalmazás-kezelés témaköre érzékeny téma, amelyről nem beszélünk eleget. Most a Hintalovon Alapítvány szakembere tart workshopot erről, kifejezetten a szervezet működésére fókuszálva.
  2022. 01. 20.
  Civilként vajon hatékonyan és biztonságosan használjuk-e az internetet vagy csak ösztönösen feldobálunk információkat, hogy jelen legyünk néhány közösségi média oldalon vagy hogy kipipáljuk, hogy legyen friss a weboldalunk? A workshopból megtudhatjuk milyen új lehetőségek vannak a hatékonyabb online megjelenésre, aktív kommunikációra, mit tehetsz annak érdekében, hogy több célcsoporthoz eljuttasd az üzenetedet. Ugyanakkor rápillantunk arra, hogy mennyire szükséges és fontos a biztonságos megjelenés, hogyan változtak az utóbbi időben a felhasználási és szerződési feltételek az egyes közösségi felületeken.
  2022. 01. 17.
  Minden új évben tehetünk elhatározásokat, de sokszor beletörik a bicskánk, amikor azt meg is kéne valósítani. Ennek egyik oka az időtervezés hiányában, a hatékonyságot mellőző szokásokban és a módszerek alkalmazásának elkerülésében keresendő. A workshopon áttekintünk olyan időtervezési módszereket, időpuzzle elemeket, amelyek havonta adnak egy-egy ötletet a hatékonyabb időfelhasználásra. Így az év során összeáll a kép a puzzle darabkákból.
  2021.12.20
  A Talentum Alapítvány részese egy lakossági adománygyűjtésnek, amely a szegedi COVID osztály dolgozói számára indult kezdeményezés. Köszönjük a 2021-ben összegyűlt adományokat, és várjuk a további felajánlásokat. Az adományozásban magánszemélyek és cégek vettek részt. • Delta Light Kft. • Főnix-Irodaszer Kft. • IZI Pakk Gasztro és Csomagolóanyag Centrum • Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata • Dugonics András Piarista Gimnázium
  2021. 11. 08.
  A Talentum Alapítvány új szolgáltatást indít, a Korall klubot. A klub zárt Facebook csoport formájában működik, ahol online workshopokat és tudásfejlesztéshez szükséges szakmai anyagokat kínálunk.
  2021. 09. 22.
  "Civil érték és közösség díj 2021" elismerést kapott alapítványunk. A díj közös gyümölcse a munkatársaknak, önkénteseknek, trénereknek, akik az elmúlt 25 évben segítették munkánkat. Nagyon szépen köszönjük, hogy velünk vagytok, voltatok! A díj kötelez, így a jövőben továbbra is civil szektor és az önkéntesség fejlesztésén fogunk dolgozni.
  2021. 09. 25.
  Hallottál már róluk? Megismernéd őket? Segítenéd a munkájukat? -------> Akkor a VII. Szegedi Civil Piacon van a helyed! Hozd magaddal a családodat is erre a kellemes szombat délelőtti kikapcsolódásra! Szegedi Civil Piac - immár hetedik alkalommal a Mars téri piacon, a JYSK előtti téren. A Szegedi Városkép és Piac Kft. és a Talentum Alapítvány által szervezett eseményen a civil szervezetek mindennapi munkájába lehet betekinteni és megismerni legfontosabb célkitűzéseiket.. A Szegedi Civil Piacon ismét lesz pecsétgyűjtő akció. Minden érdeklődő egy "útlevelet" kap, melyben minden egyes feladat teljesítése után pecsétet kap. Kilenc pecsét összegyűjtése után az útlevél ajándékra váltható be.
  2021. október 7. és október 14.
  Szeretettel hívjuk azokat a közösségi tagokat, civil szervezeti munkatársakat, akik a projektek tudatos megtervezésében szeretnének fejlődni. Különösen akkor ajánljuk a részvételt, ha fontos érték a projektet csapatban megtervezni, ha hasznos lenne elsajátítani azokat a lépéseket, amelyek a hatékony projektmegvalósítás alapjaihoz vezetnek. Célunk, hogy a szervezetek és közösségek tagjait motiváljuk új projektek tervezésére, amellyel a tevékenységeiket, programjaikat eredményesebben tudják megvalósítani.
  2021. 09. 16.
  Intercultural afternoon about Azerbaijan, Finland and France. Are you interested to get to know some fun facts, recepies and some special places? Don't hesitate! Join us from all over the world!
  2021.04.28
  Mára már szinte minden közösség és közösségi kezdeményezés megérzi a járvány hatását; sokan az online térbe szorultak, vagy épp - mivel tevékenységük szorosan a személyes találkozókhoz kötött - átmeneti szünetre kényszerültek. Legújabb műhelymunkánkon az Inspi-Ráció egyesülettel karöltve ezt a nem mindennapi helyzetet dolgozzuk fel közösen, és keresünk megoldásokat arra, hogy közösségeinket miként tudjuk működtetni és fejleszteni, akár online.
  2021.04.22
  Szeretettel meghívjuk a Talentum Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő A közösségek és az önkéntesek újraaktivizálása a járványhelyzet után c. online szakmai konferenciára!

  Oldalak

  X