az Önkéntesség Támogatásáért

26 éve indult el az első Talentum Önkéntes-
képző.

20 éve működik a Talentum Alapítvány.

16 éve jött létre a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum.

english

YouTube

Vakbarát nézet

Facebook

Keresés

Facebook

Lendülettel és felelősséggel

a társadalomban

Hírek

  2022. december 13.
  Önkéntesként tevékenykedsz egy szervezetben, vagy még csak szemezgetsz a lehetőséggel, de eddig nem mertél belevágni? Vegyél részt online workshopunkon, ahol körbejárjuk a témát, hogy miért éri meg csatlakozni egy civil szervezethez hosszútávú önkéntes segítőként, vagy akár rövid távon, alkalmilag. Megosztjuk a legfontosabb tanácsokat, mire figyelj az önkéntes tevékenység során, hogyan tudsz részt venni egy közösség építésében úgy, hogy valóban hasznos munkát végezz. Vajon olyan tevékenységet érdemes választani, amiben jók vagyunk, vagy épp olyat, amit még sosem csináltunk?
  2022. november 25.
  Adhatsz-e szebb ajándékot szeretteidnek annál, hogy segítesz megvalósítani a küldetésüket? Ha van olyan családtagod, barátod, aki a civil szférában dolgozik vagy önkénteskedik, biztosan tudod, hogy mennyire hálás minden segítségért. A karácsony a legjobb alkalom arra, hogy kézzelfogható formában is kifejezd támogatásodat az iránt az ügy iránt, ami felé elköteleződött. Ráadásul most még tavalyi áron vásárolhatod meg az ajándék előfizetést!
  2022. december 1.
  Van-e értelme a tervezésnek egy ilyen kiszámíthatatlan környezetben? Mi azt mondjuk, hogy nem csak hogy van, de egyenesen nélkülözhetetlen! Csak kicsit másképp kell gondolkodni! A következő fél évre is alig lehet előre látni, ezért még fontosabbá válik a felkészülés a jövő évre. Az online workshop azoknak szól, akik egy civil szervezet vezetőjeként szeretnének felkészülten belevágni a 2023-as évbe. Hogyan készítsük el a következő éves munkatervet? Hogyan készítsünk költségvetési tervet egyszerűen? Hogyan vértezzük fel magunkat és szervezetünket az egyik pillanatról a másikra bekövetkező változásokra? Mennyire ragaszkodjunk az általunk meghatározott tervekhez, és mikor érdemes elengedni azokat és új irányba lépni?
  2022. november 10.
  A Talentum Alapítvánnyal számos alkalommal találkozhattak már az önkéntesség iránt érdeklődők. Fesztivál munkacsoportunk rendszeresen feltűnik például a Szegedi Ifjúsági Napokon, a Civil Piacon, az Árkád Civil Plázáján vagy éppen a Hídi Vásár forgatagában, hogy minél szélesebb körben megismertesse civilfejlesztő, közösségépítő tevékenységét és önkéntes programjait. Ehhez a népszerűsítő akcióhoz kaptunk most segítséget: a következő szezonban már az Expodom Kft. által felajánlott rendezvénysátorban várjuk az érdeklődőket.
  2022. november 23.
  Az online workshop alkalmával a civil szervezetek életében is előkerülő szerződési formákat vesszük sorra két szempontból. Vizsgáljuk a civil oldalról, hogy mikor mit érdemes, előnyös kötnünk és vizsgáljuk jogi szempontból, hogy mire figyeljünk, hogy milyen tipikus hibákat kerüljünk el. A workshopra olyan jogászt hívtunk meg, aki számára a civil szektor sem ismeretlen, így szektorra szabottan tudjuk megismerni azokat a lehetőségeket, amelyek alternatívát jelentenek a foglalkoztatásra irányuló jogviszonyok rengetegében.
  2022. november 16.
  Az online workshop azoknak szól, akik fizetett munkájuk mellett szeretnének tenni vagy tesznek valamit a társadalomért szabadidejükben, tevékenykednek egy közösségben vagy egy szervezetben önkéntesek. Hogyan gondolkodjunk a közösségi kezdeményezésekről? Hogyan működnek azok a szervezetek, akiknél nincs fizetett munkatárs, csak önkéntesek? Mit lehet elvárni és mi az, ami már túlzó? Miért dönt valaki arról, hogy az informális közösséget civil szervezetként szeretné bejegyeztetni? Hogyan működik a vezető ebben a közegben? Egyáltalán miért kezd el foglalkozni az ember a közösséggel? – Ezekre a kérdésekre keressük a választ a workshop alkalmával.
  2022. október 27-28.
  A pályázati források lehívása elkezdődött, megjelentek a jövő évi NEA pályázatok, de már most érdemes felkészülni a jövő év eleji forrásteremtésre is. A 8 órás, tanúsítványt adó, online képzés gyakorlatias ismeretekkel, azonnal alkalmazható módszertani segédletekkel ruházza fel a résztvevőket, hogy sikeresek legyenek a pályázatok megírásában. A képzésen többször kitekintünk a most aktuális NEA pályázati kiírásra, így segítve a jelenleg folyó pályázatírási folyamatot. Ha kezdő vagy újrakezdő vagy a pályázatírás területén, ha több kudarcos próbálkozásod volt már a pályázatírásban, de eredményesebbé akarsz válni, akkor itt az ideje, hogy fejleszd magad!
  2022. október 26.
  Az online workshop alkalmával megnézzük, hogyan kezeljük a jéghegyeket a szervezet életében, monitorozzuk a változás során jelentkező következményeket, gondolkodunk a szervezet alkalmazkodó képességének bővítésén.
  2022. szeptember 30.
  Ha fontos számodra a HATÉKONYSÁG NÖVELÉSE AZ IDŐBEOSZTÁSODBAN, akkor íme 7 ok, amiért érdemes csatlakozni workshopunkhoz: 1. Több időd marad pihenésre! 2. Munkatársaidnak nem kell állandóan túlórázni! 3. A fontos határidőket tartani tudod! 4. A munkatársaknak kiadott feladatok segítik a munkádat, és nem érzed azt, hogy több idő, ha másnak kiadod a feladatot! 5. Nem érzed magad túlterheltnek! 6. Végre azt érzed, hogy a napi feladataidat el tudod végezni! 7. Legyőzöd az időrablókat!
  2022. szeptember 20.
  Fókuszban a BEFOGADÓ ÖNKÉNTESSÉG, ismerd meg mit tehet egy szervezet a bevonásáért. a befogadóbb környezetért. A tevékenységeinkbe beágyazott inkluzív gyakorlat azt jelenti, hogy minden önkéntes, a szervezet és az általuk támogatott közösségek is érezni fogják a befogadó önkéntesség pozitív hatását. Ez vonatkozik egyaránt azokra, akik az önkéntes tevékenységet végzik, és azokra is, akik kapják a segítséget és gondoskodást.
  2022. augusztus 30.
  Ha kételkedsz a csapatmunka hatékonyságában, akkor nézd meg ebből a perspektívából is! Ha szeretnél gyors, összehangolt munkát a csapatodban, akkor formáld a teamet! Miről lesz szó? A csapatmunka hatékonyabbá tétele, csapatépítés jelentősége, csapatformáló erő, csapat kontra/és gyorsaság. Mi az összehangoltság titka a sárkányhajózásnál? Te is szeretnél egy ilyen csapatot? Akkor tedd meg az első lépést, légy benne tudatos! A workshopot Koncz András, egyházi fejlesztő tartja, akinek több évtizedes tapasztalata van teamfejlesztésben, hálózatok működtetésében, csapatmunkában, közösségépítésben. Sokat tanulhatunk tőle arról, hogyan hozzunk frisseséget a csapatunkba.
  2022. szeptember 27.
  Manapság nagy szükség van arra, hogy az eddigi társadalmi kapcsolatainkat és aktivitásunkat megújítsuk és reagáljunk az utóbbi évek változó tendenciájára. Ezért szervezzük meg a Lendülettel és felelősséggel a társadalomban - Új trendek az önkéntességben és a közösségépítésben című jelenléti konferenciánkat Szegeden. 2022. szeptember 27-én várunk minden olyan érdeklődőt a nonprofit szektorból, aki szeretné megújítani tevékenységét és új erővel fog neki egy változóban lévő társadalom tovább-, újjá- és kiépítésébe.

  Oldalak

  X