az Önkéntesség Támogatásáért

25 éve indult el az első Talentum Önkéntes-
képző.

19 éve működik a Talentum Alapítvány.

15 éve jött létre a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum.

english

YouTube

Vakbarát nézet

Facebook

Keresés

Facebook

az Önkéntesség

      összeköt…

Hírek

  2021.04.28
  Mára már szinte minden közösség és közösségi kezdeményezés megérzi a járvány hatását; sokan az online térbe szorultak, vagy épp - mivel tevékenységük szorosan a személyes találkozókhoz kötött - átmeneti szünetre kényszerültek. Legújabb műhelymunkánkon az Inspi-Ráció egyesülettel karöltve ezt a nem mindennapi helyzetet dolgozzuk fel közösen, és keresünk megoldásokat arra, hogy közösségeinket miként tudjuk működtetni és fejleszteni, akár online.
  2021.04.22
  Szeretettel meghívjuk a Talentum Alapítvány szervezésében megrendezésre kerülő A közösségek és az önkéntesek újraaktivizálása a járványhelyzet után c. online szakmai konferenciára!
  2021.04.20
  Online szakmai műhelyt hirdetünk olyan intézmények, civil szervezetek részére, akik külföldi önkéntesek fogadásával foglalkoznak, vagy a jövőben terveznek önkénteseket fogadni.
  2021.04.14
  Újabb izgalmas témában tartunk online szakmai műhelyet, ezúttal a projekttervezésről lesz szó. Várjuk olyan civil szervezetek, közösségek jelentkezését, akik projektekkel dolgoznak, és szeretnék alkalmazni a tudatos projekttervezés módszerét.
  2021.03.24
  Újra meghirdetjük nagysikerű Önkéntes menedzsment műhelymunkáinkat, kezdőknek és haladóknak egyaránt!
  2021.03.09
  Önkéntesek hosszútávú megtartása online önkéntes menedzsment műhelyet hirdetünk meg olyan civil szervezetek, intézmények számára, akik már dolgoznak önkéntesekkel.
  2021.01.29.
  ÖNKÉNTESEK FOGADÁSA – SZERVEZETI FELKÉSZÜLÉS 1.0 A Talentum Alapítvány az Önkénteség Támogatásáért online szakmai műhelyt hirdet intézmények, civil szervezetek, önkormányzatok számára, akiket érdekel az önkéntesekkel való együttműködés, de még nincs ismerete, elegendő tapasztalata a témakörben. A műhely célja, hogy az érdeklődők számára alapinformációkat adjon át, és bátorítsa a résztvevőket az önkéntesek fogadására azáltal, hogy jól értelmezhető struktúrában mutatja be az önkéntes menedzsment alapelveit. A műhelymunka időpontja: 2021. február 18. 10-12 óráig Jelentkezési határidő 2021. február 14. A MŰHELY MINIMUM 8 FŐ JELENTKEZÉSE ESETÉN INDUL. ONLINE PLATFORM SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ÉRDEKLŐDŐT! TOVÁBBI KÉRDÉSEK INFO@TALENTUMONKENTES.HU VAGY +36/20/776-9812
  2021.01.28.
  Minden bizonytalanná vált az utóbbi időszakban? Több hirtelen változás következett be a szervezetben? Vannak olyan területek a szervezetben, amelyek recsegve-ropogva működnek? Szeretnéd megújítani a szervezeti stratégiát? Szeretnél akciótervet kidolgozni a kihívások kezelésére? Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszolsz, akkor Talentum Alapítvány pályázata a szervezetednek szól. A pályázat nyerteseinek lehetősége van arra, hogy szakemberek segítségével átgondolják a szervezeti változásokat, az új alternatívákat, új stratégiát alkossanak közösségi tervezéssel. Várjuk a Csongrád-Csanád megye területén bejegyzett alapítványok, egyesületek pályázatát, akik a helyi közösségben aktívak és hatékonyak szeretnének lenni a jövőben. A pályázatot 2021. február 22-én éjfélig lehet benyújtani elektronikus formában, e-mailen. A pályázat részletei és mellékletei az alábbiakban érhetők el.
  2021.01.06.
  2021-ben 3 alkalmas műhelymunkasorozatot indítunk a projektek témakörében. Hogyan viszonyuljunk egy-egy projektmunkához? Hogyan tervezzünk hatékony projekteket? Hogyan befolyásolja a veszélyhelyzet a projekteket? Hogyan birkózzunk meg egyszerre több párhuzamosan futó projekttel? Mikor lesznek projektjeink a leghatékonyabbak? Erre keressük a választ a felkészítés során.
  2021.01.06.
  A Talentum Alapítvány 2014 óta országosan aktív a külföldi önkéntesek fogadásában. Minden nemzetközi projekt kiemelkedő eseménye az interkulturális est, ahol a fiatalok magukat és országukat mutatják be egy színes, - akár nemzeti ízekkel fűszerezett – program keretében. 2021. január 20-án 17:00 és 18:30 között (UTC +1), a Talentum Alapítvány által meghirdetett interkulturális estnek az online tér lesz a helyszíne: ezzel nem csak a résztvevők számára tárjuk szélesre a kapukat, hanem valóban sokszínűséget tudunk teremteni a korábbi önkénteseink élő bejelentkezéseivel. Több ezer kilométer választja el egymástól a Grúziából és a Madagaszkár melletti Réunion szigetéről becsatlakozó fiatalokat. Tél és nyár, európai kultúra és egzotikus szigetvilág, hó és napsütés – csak néhány az érdekes kontrasztokból. Az est harmadik résztvevőjeként pedig Törökország fekete-tengeri tengerpartjáról is bejelentkezik egyik korábbi önkéntesünk.
  2020.12.15.
  Gratulálunk a Csongrád Megyei CSEÖH által jutalmazott önkénteseknek, akik a december 5-i Önkéntesek Világnapja alkalmából az Év Megyei Önkéntese 2020 Díjban részesültek. Különösen is büszkék vagyunk Márton Gáborra, aki alapítványunk kuratóriumi tagja.
  2020.12.05.
  Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az Év Önkéntese Díjat 2020-ban Hevesi Zoltán kapta, aki a Szegedi Nemzeti Színház önkéntese és a színházi önkéntes csoport koordinátora. Zoli sok éve segíti a Talentum Alapítvány munkáját is.

  Oldalak

  X