az Önkéntesség Támogatásáért

27 éve indult el az első Talentum Önkéntes-
képző.

21 éve működik a Talentum Alapítvány.

17 éve jött létre a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum.

english

YouTube

Vakbarát nézet

Facebook

Keresés

Facebook

Társadalmi fejlesztés az

együttműködés erejével

Hírek

  2023. március 23.
  Önkéntesekkel dolgozni érdemes, mert nem csak segítik, de színesítik is a szervezetünket. Minden önkéntes más, a velük való munka is más és más lesz, de mégis a háttérben húzódó szervezési feladatoknak vannak jellegzetességei. Az önkéntesek szervezésében vannak alap tapasztalatok, ismeretek, amiket jó megérteni, mielőtt belép hozzánk az önkéntes. Ezek a menedzsment elemek működnek akkor is, ha a szervezetünkben minden munkatárs önkéntes, és jelen vannak akkor is, ha nálunk vannak fizetett munkatársak és melléjük integráljuk az önkénteseket.
  2023. március 9.
  Választ adunk azoknak, akik régóta gondolkodnak, hogy az online térben szeretnének TÁMOGATÓKAT SZEREZNI vagy SZOLGÁLTATÁST NÉPSZERŰSÍTENI ÉS ÉRTÉKESÍTENI. Weboldal vagy fogadó oldal? Hogyan lehet egyszerűen és tudatosan kommunikálni online oldalon keresztül? Szeretnéd megismerni a profik által használt oldalak fontosságát? Szeretnél előre lépni az üzenetek terjesztésében a nonprofit környezetben is?
  2023.03.03. - 03.10.
  A tavaszi pályázási időszakra érdemes felkészülni. A 8 órás, tanúsítványt adó jelenléti online képzés gyakorlatias ismeretekkel, azonnal alkalmazható módszertani segédletekkel ruházza fel a résztvevőket, hogy sikeresek legyenek a pályázatok megírásában. Ha kezdő, esetleg újrakezdő vagy a pályázatírás területén, ha több kudarcos próbálkozásod volt már a pályázatírásban, de eredményesebbé akarsz válni, akkor itt az ideje, hogy fejleszd magad!
  2023. február 23.
  Civil munkánk több területen állít kihívás elé minket, sikerélményt és leterheltséget egyaránt ad. HOSSZÚ TÁVÚ TELJESÍTŐKÉPESSÉGÜNKET jelentősen befolyásolja, hogy hogyan tartjuk JÓL-LÉTBEN és EGÉSZ-SÉGBEN magunkat szellemi, lelki, fizikai és társas területeken, melyek egymást erősítve adják erőnlétünket. Az alkalom nem ad tuti recepteket, de segíti a figyelmünket a SZEMÉLYES ELŐRELÉPÉSHEZ szükséges momentumokra irányítani.
  2023. február 15.
  Egy civil szervezet meghatározott struktúra szerint működik, amelynek vannak kötelező elemei, és vannak választható részei. Ha egy civil szervezetet tisztán önkéntes személyek működtetnek, az egy szervezeti döntés, mint ahogy az is, ha fizetett alkalmazottak dolgoznak a szervezetben. A műhelymunkán ezt a témár járjuk körül egy CIVIL PÁRBESZÉD során: a Talentum Alapítvány munkatársa vezeti a beszélgetést, beszélgetőtársa tapasztalt, több önkéntes alapon működő civil szervezet tagja, vérbeli közösségi ember…
  2023. február 11.
  A nagy érdeklődésre való tekintettel meghirdetünk egy ÚJ, HÉTVÉGI időpontot! A 6 órás, tanúsítványt adó online képzésen a pályázati beszámolók összeállításának lépéseit, technikáit mutatjuk meg. A pályázati elszámolásokat összefüggéseiben nézzük meg, felhasználva a NEA, Erasmus+, EFOP, GYIA és egyéb kisebb és nagyobb pályázati beszámolók készítésének tapasztalatait.
  2023. január 31.
  Személyes elégedettség lehetősége a civil szektorban – alapelvek és technikák a társadalmi kihívások, a felelősség/feladatvállalás, valamint a társas szerepek közötti harmonikus egyensúly kialakítására. Az online workshopon megosztjuk tapasztalatainkat és olyan technikákat javaslunk, amelyek segítenek a döntéshozatalban, az IGEN és a NEM alapú választások megkülönböztetésében, a döntés vállalásában és kimondásában, a személyes határok és az önbecsülés megtartásában lelkiismeretfurdalás nélkül. Ezáltal képesek leszünk céljaink képviseletére úgy, hogy nem veszítjük el személyes egyensúlyunkat.
  2022. december 14–22.
  2022. december 14. – 22. között a szegedi Talentum Alapítványon keresztül hét magyar fiatalnak volt lehetősége Lengyelországban, Grudziadzban tölteni egy hetet. Az ország több pontjáról érkeztünk, dinamikus és összetartó csapattá kovácsolódtunk már az odaúton. A fogadó szervezetünk a lengyel SAMODZIELNE KOŁO TERENOWE NR 223 SPOŁECZNEGO TOWARZYSTWA OŚWIATOWEGO, és a lett Latvian Association for Youth Activists volt.
  2023. január 24.
  A 6 órás, tanúsítványt adó online képzésen a pályázati beszámolók összeállításának lépéseit, technikáit mutatjuk meg. A pályázati elszámolásokat összefüggéseiben nézzük meg, felhasználva a NEA, Erasmus+, EFOP, GYIA és egyéb kisebb és nagyobb pályázati beszámolók készítésének tapasztalatait. Az elszámolások logikája nagyon hasonló, de a különböző szintű és mélységű alátámasztó dokumentumok támogatónként változhatnak.
  2022. december 13.
  Önkéntesként tevékenykedsz egy szervezetben, vagy még csak szemezgetsz a lehetőséggel, de eddig nem mertél belevágni? Vegyél részt online workshopunkon, ahol körbejárjuk a témát, hogy miért éri meg csatlakozni egy civil szervezethez hosszútávú önkéntes segítőként, vagy akár rövid távon, alkalmilag. Megosztjuk a legfontosabb tanácsokat, mire figyelj az önkéntes tevékenység során, hogyan tudsz részt venni egy közösség építésében úgy, hogy valóban hasznos munkát végezz. Vajon olyan tevékenységet érdemes választani, amiben jók vagyunk, vagy épp olyat, amit még sosem csináltunk?
  2022. november 25.
  Adhatsz-e szebb ajándékot szeretteidnek annál, hogy segítesz megvalósítani a küldetésüket? Ha van olyan családtagod, barátod, aki a civil szférában dolgozik vagy önkénteskedik, biztosan tudod, hogy mennyire hálás minden segítségért. A karácsony a legjobb alkalom arra, hogy kézzelfogható formában is kifejezd támogatásodat az iránt az ügy iránt, ami felé elköteleződött. Ráadásul most még tavalyi áron vásárolhatod meg az ajándék előfizetést!
  2022. december 1.
  Van-e értelme a tervezésnek egy ilyen kiszámíthatatlan környezetben? Mi azt mondjuk, hogy nem csak hogy van, de egyenesen nélkülözhetetlen! Csak kicsit másképp kell gondolkodni! A következő fél évre is alig lehet előre látni, ezért még fontosabbá válik a felkészülés a jövő évre. Az online workshop azoknak szól, akik egy civil szervezet vezetőjeként szeretnének felkészülten belevágni a 2023-as évbe. Hogyan készítsük el a következő éves munkatervet? Hogyan készítsünk költségvetési tervet egyszerűen? Hogyan vértezzük fel magunkat és szervezetünket az egyik pillanatról a másikra bekövetkező változásokra? Mennyire ragaszkodjunk az általunk meghatározott tervekhez, és mikor érdemes elengedni azokat és új irányba lépni?

  Oldalak

  X